19:45

Irsta IF U23

Referat: IK Oden U23 - Irsta IF U23

Det blev en underhållande match i högt tempo mot Irsta U23.
Matchen var betydligt jämnare än resultatet. Vi tar med oss det positiva att spelarna aldrig gav upp. Trots underläge 0-5 så fortsatte laget att kämpa och vi belönades till slut med 2 mål, vilket hade kunnat vara fler med tanke på alla chanser vi skapade.
Bra insatser på de flesta spelarna. Vi utser Hampus till matchens lirare eftersom han drev på laget trots stort att resultatet inte gick vår väg. Dessutom assist till båda vara mål.

1:a halvlek
4' 0-1 Irsta. De hittar till ett friläge genom en djupledsboll över vår backlinje. Anton räddar spelarens första skott men returen går tillbaka till spelaren som kan placera in bollen i tomt mål.
9' Hampus bryter ett uppspel och tar sig fram till avslut, ett bra skott som målvakten boxar till hörna
10' Hörnan rensas ut till Erik som får på en bra träff på volley men en motståndare nickar bort bollen på mållinjen
13' Snabb kontring av Irsta på högerkanten och inlägg mot bortre stolpen där vi tappar markeringen, varpå killen drar till på volley i burgaveln, nära där
21' Hampus lägger en perfekt djupledsboll till Rich som tar en 40 meters löpning, tar ner bollen snyggt i steget och passar snett inåt bakåt till Osama som får på en bra träff med vänstern, bollen är på väg mot vänstra krysset men Irstas målvakt är vig ocn tippar skottet till hörna
23' Irsta kontrar fram till ett friläge varpå Anton räddar avslutet till hörna
24' Irsta bryter ett slarvigt uppspel och tar sig fram till avslut men återigen är Anton räddaren i nöden när han boxar till hörna
27' 0-2 Irsta. Ny djupledsboll till snabb forward som löper ifrån vår backlinje och lobbar bollen över Anton som är på väg ut. Misstänkt offside men assisterande håller ner flaggorna.
29' Ytterligare en djupledsboll på högerkanten och Irsta-spelaren slår ett hårt markinlägg mot bortre men då är Joel på plats och styr bollen till hörna
35' Bra djupledslöpning av Nvar som sedan slår ett bra inlägg till Alan som nickar utanför
37' Frisparksinlägg av Hampus och bollen går nästan in i vänstra hörnet men en spelare lyckas rensa undan framför våra framrusande spelare
38' Bollvinst av Erik som tar sig fram till skott, bra träff men målvakten räddar
39' Erik får på en ruskigt bra träff, bollen dyker ner mot högra krysset men målvakten gör en fantastisk räddning till hörna
44' Hampus skjuter en bra frispark och det ser ut som om bollen går i mål men den tog i ovansidan av nättaket och sedan bakom målnätet
45' Felipe slår ett inlägg som Rich kommer först på men tyvärr går skottet högt över

2:a halvlek
5' 0-3 Irsta efter ett nytt försvarsmisstag, en luftmiss av vår spelare som försöker rensa och bollen går istället till en Irsta-spelare som placerar in bollen i mål
12' 0-4 Irsta när Anton halkar till i sidledsförflyttning och bollen går snöpligt in i mål när han ska göra en rutinräddning
15' Hampus hittar Erik på djupled men han lägger bollen utanför med vänstern i bra läge
19' Nytt bra skott av Erik, målvakten räddar men returen går rätt ut till Benjamin som pangar bollen i stolpen med öppet mål!
21' Ridvan, provspelare från FC Idol och Turkiet dribblar sig fram till friläge, lägger bollen förbi målvakten men för löst så en motståndare hinner upp den och rensar undan
23' 0-5 Irsta som var duktiga på att utnyttja våra misstag, denna gång en indianpassning av Anton till en motståndare som bara kan gå fram och lägga in bollen i mål
28' Hadi spelar fram Leo som har ett bra läge men drar skottet utanför bortre stolpen
31' Gult kort på Irsta-spelare som drar omkull Leo som är på väg igenom
34' 1-5 Oden genom Ridvan (assist Hampus). Perfekt instick och distinkt avslut, lågt och hårt!
35' Leo spelar in till Hampus som skjuter hårt men över ribban
41' Gult kort på Hadi för fasthållning
42' 2-5 Oden genom Hadi (assist Hampus). Ny framspelning och hårt, lågt skott i mål
45' Osama tar sig förbi flera spelare in i straffområdet men blir omkulldragen, solklar straff som domaren inte blåser på.